Photonware desktops onderscheiden zich niet alleen aan de buitenkant.

Vooral aan de binnenkant maken wij het verschil, door gebruik te maken van alleen de beste componenten. 

Dit garandeert een betrouwbare, stille en snelle werking. 

Een computer bestaat uit een aantal onderdelen, hieronder een kleine uitleg.

Behuizing

Photonware behuizingen zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en glas. Dit geeft een stijlvolle en moderne afwerking. De behuizing van een desktop is niet alleen belangrijk voor het oog maar speelt ook een enorme rol in de stille en koele werking van het systeem.

Wij zorgen altijd voor een optimale luchtcirculatie binnen de behuizing en gebruiken hiervoor zo stil mogelijke ventilatoren. Deze worden voorzien van een stoffilter en indien gewenst van RGB verlichting, of in een door u gekozen kleur.

Geheugen

Photonware Maatwerk Computers Berlare

Het RAM-geheugen van een computer is het werkgeheugen waarin alle programma’s en het besturingssysteem worden geladen. Het is een tijdelijke opslag die snel toegankelijk is voor de processor.

De snelheid van het geheugen is van groot belang en wordt uitgedrukt in Megahertz (MHz) bv. 16Gb 2400MHz. Hoe hoger het aantal MHz, hoe sneller het geheugen.

Photonware kiest altijd voor de meest betrouwbare en de best presterende geheugentypes voor onze systemen en deze zijn bovendien voorzien van een levenslange garantie.

Processor

Photonware Maatwerk Computers Berlare

De processor (CPU) van de computer: hoe krachtiger deze is, hoe meer berekeningen per seconde de processor kan maken.

Dit is in de meeste toepassingen de bepalende factor voor snelheid.

Er bestaat niet één processor die optimaal is voor alle doeleinden en daarom gebruiken wij bij onze desktops zowel AMD- als Intel- processoren.

Photonware helpt u graag met het maken van de juiste keuze.

Koeling

Voor een stille werking en lange levensduur is de koeling enorm belangrijk. Wij nemen geen genoegen met de standaard koeling van AMD of Intel en kiezen daarom altijd voor waterkoeling. Dit garandeert een goede en fluisterstille werking, zelf tijdens zware langdurige belasting en warme zomermaanden. Alles ten goede van de levensduur en betrouwbaarheid van de computer.

U kunt bij het samenstellen kiezen tussen verschillende koelsystemen. Van een “closed-loop” tot een volledig op maat gemaakt hard/soft tube systeem.

Videokaart

Photonware Maatwerk Computers Berlare

De videokaart is een veel besproken computeronderdeel, zeker onder gamers. De twee grote merken zijn Nvidia en AMD. Een game PC staat of valt bij de videokaart. Photonware bespaart daarom niet op dit onderdeel en monteren altijd de laatste en snelste generaties. Soms zelfs twee tegelijk (Crossfire of SLI) en de meest fanatieke gamer krijgt hem eventueel watergekoeld. Ook voor professionele doeleinden is de videokaart van groot belang, bijvoorbeeld wanneer u veel met 3D software of AutoCAD werkt.

Opslag

Photonware Maatwerk Computers Berlare

Een SSD is een opslagapparaat voor in de computer. Het is een vorm van dataopslag die vele malen sneller is dan een harde schijf (HDD) maar beperkt is in opslagvolume. Wij combineren meestal beide vormen van opslag. Een SSD zorgt ervoor dat de computer snel opstart en programma’s snel laadt zodat u hier niet op hoeft te wachten. De HDD zorgt voor een zeer grote opslag voor al uw bestanden. Hoe meer Gigabyte (GB), hoe meer opslag.

Photonware gebruikt altijd harde schijven die aan de hoogste eisen voldoen, met maximale prestaties en betrouwbaarheid.

Voeding

Photonware Maatwerk Computers Berlare

Zet de netspanning om in een bruikbare en stabiele spanning voor de computer. Deze efficiëntie is belangrijk voor de energierekening. Photonware monteert altijd stille, efficiënte voedingen zodat deze nooit 100% belast hoeven te worden. Dit ten goede van de levensduur. Ook maken wij altijd gebruik van moduleerbare voedingen, deze maken het mogelijk om alle kabels netjes weg te werken of in gebruikt te maken van een “sleeve set”.

Moederbord

Photonware Maatwerk Computers Berlare

Het moederbord dankt zijn naam aan het feit dat alle componenten hierop gemonteerd zijn. Het verbindt de processor, het werkgeheugen, de videokaart, harde schijven et cetera. Het is vanzelfsprekend dat het moederbord erg belangrijk is om alles feilloos met elkaar te laten communiceren en het maximale uit elk stukje hardware te halen. Op dit onderdeel wordt helaas vaak bespaard en dit gaat ten koste van de snelheid, betrouwbaarheid, levensduur en stabiliteit van een computer. Veel fabrikanten gebruiken goedkope en oude chipsets. Deze geven later niet de mogelijkheid om updates te doen en zij kunnen na een tijd problemen geven met uw besturingssysteem. Photonware gebruikt alleen de laatste en snelste chipsets zodat u altijd de mogelijkheid heeft om uw systeem uit te breiden en/of te upgraden.

Photon Systeem

Alle geselecteerde onderdelen samengebracht tot een harmonie in één van onze prachtige behuizingen. In de kleur die u gekozen heeft, mét instelbare LED verlichting. Al onze systemen worden uitvoerig getest voordat u ze in gebruik neemt. Wenst u een compleet systeem, dan helpen wij u graag !

Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op technisch gebied. Wenst u een Photon systeem te testen? Neem dan contact met ons op.